top of page
Keresés

Sok a duma? Bukhatod az üzletet!



A kommunikáció velünk született tehetség? Először is tisztáznunk kell valamit: vajon igazi profizmusról van itt szó vagy csupán hangzatos szavak mögé bújtatott bizonytalanságról és ürességről?


Sokan úgy gondolják a fennkölt és hangzatos szavak tesznek valakit tiszteletre méltóvá.


Van, aki úgy gondolja, hogy aki megállás nélkül beszél és nem hagyja, hogy a partnere megszólaljon, az magabiztosságot sugall. Lehet, hogy így van, de amikor egy személy fél attól, hogy nem tud kezelni egy kifogást vagy egy hozzá irányított kérdést, akkor egyet biztosan tudhatunk: megpróbál annyit beszélni, hogy a partnere ne tudjon se közbe vetni se közbe kérdezni. Ez bizonytalanságot feltételez és azt eredményezi, hogy vagy nem értik mire akar kilyukadni vagy azt, hogy senki nem akar majd vele beszélni, mert nem jutnak szóhoz mellette. Ez elég unalmassá és egyhangúvá teszi minden kommunikációját a személynek.


Mi lehet annak a hátterében, hogy valaki sokat beszél?


Szokták mondani, hogy „lyukat beszél a hasába”. Azaz addig beszél, amíg a vevő inkább vásárol, csak ne kelljen tovább hallgatni. A valóság az, hogy inkább elmegy, csak ne kelljen hallgatnia,


Mi a baj ezzel? Vásárolt az ügyfél! Igen ám, de ezzel csak azt éred el, hogy a lehetséges vevőd máskor nem jön be hozzád, mert valljuk be, ez nem mindig egy pozitív élmény. Lehet, hogy úgy érzi ráerőltették a vásárlást és ilyenkor vételi megbánást érez. Nem az ő döntése volt, hogy vásárolt. Ráerőltették!


Nem minden esetben baj, ha sokat beszél valaki, de ehhez fel kell mérni a helyzetet, hogy mit kíván meg a szituáció.


Az, hogy kevesebbet beszélj, de hatékonyabban és az, hogy sokat beszélj, ha kell, szintén tanulható. Ehhez legfontosabb elem az, hogy képes legyél figyelni és megfigyelni.


Figyeld meg a környezetet, és figyelj az ügyfeledre! Mi az, amit kommunikál feléd? Sok vagy kevés ideje van? Tudja vagy nem, hogy mit akar igazából vásárolni? Akar most döntést hozni vagy adatot gyűjt?


Képzéseinket azért hoztuk létre, hogy bárki képes legyen elsajátítani a kommunikáció, az értékesítés és a tárgyalás minden alap mesterségét. Az első fontos lépésként azt mutatjuk meg Neked, hogyan tudsz valódi figyelmet adni másnak, amivel ki tudod építeni a bizalmat, ami a sikeres eladás és egyben a megértés első lépcsőfoka is.



24 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page