Ezért buknak el a magyar cégek!

Melyek a leküzdhetetlennek tűnő akadályok?

Számos kutatást hajtottam végre, hogy kiderítsem melyek a magyar cégek legnagyobb problémái. Miért van az, hogy a vezetők nem tudják cégüket egy újabb szintre emelni? Több, mint 1000 cégvezetőt kérdeztünk arról, hogy hol rekednek meg szerintük a cégek a fejlődésben.

De kezdjük a történetet a legelején:
 
Vállalkozók és cégtulajdonosok megalapítják cégüket/vállalkozásukat, azzal a  hittel és lendülettel, hogy van egy kiváló termékük vagy szolgáltatásuk, amire biztosan lesz vevő. Eddig a pontig, csak a tavalyi évben 27.388 vállalkozás el is jutott.
Ezt követően valamilyen úton-módon megkezdődik a termék/szolgáltatás eladása és így elkezdődik egyúttal a cég működés is. Először hónapról-hónapra, ügyfélről-ügyfélre él túl a cég. Hiszen ha a cégvezető elad, akkor nincs ideje a teljesítéssel (fulfillment) foglalkozni. Ezért a bevételi grafikonja garantáltan olyan hullámos, mint a viharos tenger. Ezért a megalapított vállalkozások 27,3%-a 1 éven belül lehúzza a rolót, csődöt mond.
 
A leleményesebb vezetők (72,7%) arra eszmélnek, hogy kezd kevés lenni a kapacitásuk. Elfogyott az idejük mert több megrendelésük lett, mint amennyit ki tudnak szolgálni. Tehát nincs mit tenniük bővíteniük kell a céget. Na de hogyan kezdjenek bele?! Így hamar megérkeztünk a fejlődés első akadályához. A vállalkozások 49,9%-a itt elvérzik, mert nem tudja, hogyan bővítse cégét, azaz hogyan vegyen fel embert.
Adjon fel álláshirdetést? Hol tegye mindezt?
Újságban, interneten vagy közösségi portálokon?
Fizessen inkább munkaerő közvetítőnek?

FELIRATKOZÁS