TELEFONOS INTERJÚ MÓDSZERTANA

avagy hogyan szűrjük a munkára való hajlandósági faktort?

A 2018-re kialakult munkerőpiaci helyzetben még fontosabbá vált a telefonos interjú, mint korábban. Talán sokan nem értenek ezzel egyet, hiszen arról panaszkodnak cégvezetők, hogy már annak is örülnek, ha érkezik be önéletrajz és mindegy alapon azt is behívják, akinek "két keze és két lába van", ezért első körben nézzük meg, hogyan kell felépítenünk a személyzetfelvételi folyamatot 2018-ben, hogy működőképes legyen:
 
1. Kell egy átgondolt, a mai munkavállalói oldal számára vonzó hirdetés
Ehhez tudnunk kell természetesen , hogy hogyan gondolkodnak a mai munkavállalók, mik a hívószavak egy jó álláshirdetésben, stb.
2. Szűrés - ha rendelkezünk megfelelő számú jelölttel, nem pazarolhatjuk az időnket arra, hogy mindenkit behívjunk vagy, hogy azokat az embereket hívjuk be, akiknél nincs munkára való hajlandóság (akkor még mindig jobb egy be nem töltött pozíció)
​3. Rendelkeznünk kell egy professzionális interjútechnikával a személyes interjúk alkalmával, hogy ne a jelölt "adjon el nekünk", hogy miért is kellene neki 600 nettót fizetnünk, hanem mi adjuk el neki, hogy miért is lenne jó neki, ha nálunk dolgozhatna mondjuk fele ennyiért.
4. Rendelkeznünk kell professzionális pozícióba helyezéssel, hogy ha már jó embert találtunk, akkor ne pattanjon el a próbanapok során
Azok az ügyfeleim akiknél felépítettük, átszerveztük ezeket a pontokat NINCS MUNKAERŐHIÁNY!
(referenciáért keressen minket bizalommal)
De nézzük most a hajlandóság a munkavégzésre szűrést!
Az általunk alkalmazott nemzetközi telefonos interjú módszertan segítségével képes szűrni a hajandóságra, ami 2018-ra elengedhetetlenné vált.
Akkor felmerül a kérdés, hogy az önéletrajzokat, hogyan szelektáljuk a telefonos interjú előtt?
A válasz rém egyszerű: SEHOGY!
 
Az elmúlt 6 évben közel 14 ezer telefonos interjút bonyolítottam le és a legfontosabb tényező az interjú alkalmazásakor, hogy egy az önéletrajzban látott fénykép, vagy szakmai múlt befolyásolhatja az interjúztatót a mérlegelésekor/ szűréskor. Ez nem megengedhető, hiszen a személyzetfelvétel nem szimpátia vagy megérzés alapon működik.
Ha pozíció betöltéséhez elengedhetetlen képesítések kellenek, mint pl.: jogosítvány, diploma, nyelvtudás, stb. akkor ezt megkérdezhetjük telefonon, de ha valaki nagyon hisz abban, hogy aki jó önéletrajzot tud írni az jó munkavállaló is és aki nem tud jó önéletrajzot írni vagy elfelejti beírni, hogy rendelkezik jogosítvánnyal az rossz jelölt, akkor persze ezek a szempontok alapján szűrhetjük az önéletrajzokat.
A módszertan 100%-os sikerességéhez viszont mindenkit fel kell hívni. ( ha kell a szakmai feltételekre pedig rákérdezni a telefonos interjúban).
A telefonos interjú kérdéssor ingyenes letöltéséhez, töltse ki az alábbi adatokat!