HOVA TŰNIK EL MOTIVÁCIÓ?

Tudja Ön, hogy mi történik az új munkatársakkal, miután bekerülnek a kollektívába? Tulajdonképpen mi is az MOTIVÁCÍÓ? Mi a közös siker kulcsa? Kiből lesz sikeres ember? Milyen elemeket tartalmaz egy jól felállított CÉL?
 

Na és Hány éves a kapitány?

Általában kétféle munkavállaló létezik. Az egyik azért megy „állásba”, hogy ne haljon éhen. (A másik ………………kicsit magasabb.)  
Az átlagos munkavállaló az első napon szembe találja magát egy kollektívával, ahol már egy ideje mennek az emberi játszmák. Mindenkinek vannak rossz érzései a „másik kollégáról”, és ezeket közlik is az új emberünkkel. Ha akarja, ha nem. Csak az Ő érdekében, hogy tudja, merre, hány méter! Persze szemtől szemben mindenki mindenkivel udvarias, önzetlen. A gyanútlan látogató még irigykedne is, milyen jó a kollektíva. De ha jól megkapargatná a felületet, bizony meglelné a rozsdát. Alaposan szemügyre véve, a helyzet úgy tűnik, ezeknek az embereknek egy napból áll a hetük. Hétfő reggeltől tart péntek estig és egy robotpilóta viszi a gépüket. Nincs gondolkodás, nincs érzelem (a munkával kapcsolatban), minden rutinná válik! Cigi szünet, kávé - sarok és a pletyka.
Telik az idő, folyik a beilleszkedés. A következő lépés az, amikor elérkezik az a pillanat, amikor már róla is elkezdenek rosszakat mondani és biztosan lesz olyan jóakaró, aki ezeket a pletykákat közli is majd vele. Aztán kiderül, hogy a főnök egy f……, jó esetben nagy. Ez általában az a pont, amikor a kreativitás, a szenvedély elkezd felszívódni. Egyre fáradtabban megy munkába. A kiégés tünetei jelentkeznek. Elégett az üzemanyag, a MOTIVÁCIÓ. Egy kis szabadság vagy egy betegség menti meg, és ad egy rövid időre megnyugvást. Aztán szépen beletörődik az egészbe és már csak az a fontos, hogy elteljen az idő! Erre olvastam valahol egy nagyon jó megfogalmazást: Az emberek többsége 30 éves kora előtt meghal, de hetven körül temetik el őket.
A másik típusú ember ……..a magasabb……. az, aki nem pusztán munkavállaló, inkább Ő a Vállalkozó, aki tudja mit akar, akit a céljai vezérelnek. A cigi/kávé sarkot messze elkerüli és azon van, hogyan tudná a jelen helyzetet a hasznára fordítani. Teszi a dolgát, elemzi magát, hogy elég hatékony-e. Nincs túl sok ideje dumcsizni, nem megy bele az olcsó játékokba. Ezért hamar elkezdik utálni és mivel eredményeket is ér el, nem Ő a kedvenc egy jó darabig. Aztán ha elég kitartó és nem tudják letépkedni a szárnyait, változást hoz. Lassan beállnak mögé. Kikérik a véleményét, a tanácsait. Vezető lesz, ha a főnök is úgy gondolja. Vannak ugyanis céljai. A célokról költők ódákat, az írók könyvek százait írták már meg. Mégis nagyon kevesen tudják, hogyan is épül fel maga a CÉL.

Ha megszeretné tudni, hogy hogyan is épül fel maga a CÉL és  mi is a motiváció, kérje díjmentes konzultációnkat!