A piacon a jobb értékesítők

nyernek...

Az értékesítéssel kapcsolatban nagyon sok tévhit terjeng, amelyet érdemes lenne minden üzleti életben dolgozó és a magánéletben sikerre vágyó embernek tisztáznia.

Az első és legfontosabb, hogy miből áll az értékesítés.

 

Az értékesítés anatómiája a valódi probléma és az erre adott tényleges megoldás.

Mind a két dolgot pontosan definiálni kell. Miután tisztáztuk a tényleges problémát és a tényleges megoldást, tisztáznunk kell a probléma anatómiáját: miből épül fel, hogyan tudunk a probléma megoldásában ténylegesen olyan segítséget adni, amely értékes a másik fél számára.

 

Így válik az értékesítés értékesítéssé.

 

Az értékesítés röviden megfogalmazva az a folyamat, amikor pontosan kiderítjük, hogy a másiknak mire van szüksége, azaz megtaláljuk és megadjuk rá a megoldást, amely értékes a másik fél számára, tehát egy értékes megoldást szállítunk. Az értékes megoldás segítségével létre jöhet az a folyamat, amiért a másik fél hajlandó elcserélni valamit. 

Az értékesítők nagy része ösztönösen cselekszik, sokszor ő maga sem tudja, hogy mit miért tett vagy mondott, és emiatt nem is érti, hogy az értékesítés miért nem volt sikeres vagy miért volt az. Az ösztönös viselkedés a hétköznapi életben hozhat sikereket, de a tárgyalóteremben ritkán jár eredménnyel.