Abszolút jól gondolja, hogy az árrés igényfelmérés szakaszban is bizony eldőlhet. Ha nem jól vagy egyáltalán nem mérik fel a kollégák az ügyfél igényeit egy tárgyaláson az bizony ténylegesen okozhatja azt, hogy elolvad a profit és kicsi árréstömeggel kötik a szerződéseket. Hiszen ha nem tudjuk meg az ügyfél pontos igényét, melyek a prioritásai, akkor hogyan is emlehetnénk ki az erőséégünket, tartva az árat az ügyfél prioritásaiért cserébe. (SWAT analízis)
 
A tárgyalási tréningen a résztvevők elsajátítják a helyes tárgyalási igényfelmérést, amely során a teljes tárgyalási folyamatban meg tudják őrizni az árrést.
A képzésen résztvevők lehetnek beszerzők, értékesítők, ügyvezetők, vezetők vagy azok, akik közvetlen ügyfél kapcsolatban vannak.

 
MENNYI IDŐT VESZ IGÉNYBE A KÉPZÉS?

2-4 nap. Egy előzetes kompetencia és/ vagy tárgyalási képzési igényfelmérés alapján pontosítandó
TÁRGYALÁSI TRÉNING JELLEMZŐI

  • személyre és cégre szabott program
  • konkrét, azonnal használható technikák
  • Magyarország legjobb tárgyalás specilastájától
  • életből vett példák
  • 7x Knowledge Tranfer alapján (360 fokos visszajelzés)
A Coach képzett tárgyaló, mai napig gyakorló üzletember. Az életbeli, megtapasztalt szituációkon keresztül mutatja be a tárgyalás működését. Olyan gyakorlatok mentén történik a képzés, amely során a résztvevők élesben is kipróbálják és begyakorolják az elméleti tudást, amely a tárgyalásra van kiélezve, olyan videós elemzéssel, ahol az élő helyzetek megoldása rögzítésre kerül és utólag a Coach-csal közösen kiértékelésre kerül a gyakorlat kimenetele.